AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
9. februar 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
Fra Black Box Teater

Hvorfor er vi så redde for å være aper?

FaktaMorgana «Evilution?»

Lille scene. Premiere tir 10. feb kl. 20.30. Spilles også ons 11. - søn 15. feb kl. 20.30.

I oktober 2007 la Europarådet frem rapporten “The Dangers of Creationism in Education” om fremmarsjen av troen på kreasjonisme i europeiske skoler. FaktaMorgana lager musikkteater av denne rapporten.

FaktaMorgana er et teaterkompani med lang fartstid i det frie feltet. Regissøren Marius Kolbenstvedt var sist på Black Box Teater da han samarbeidet med Pia Maria Roll i den store suksessen The Street Scene i høst. Pia Maria Roll er også med på dette prosjektet og coproduserer forestillingen sammen med Marius, i tillegg til å være skuespiller i forestillingen. Marius Kolbenstvedt har også ved flere anledninger jobbet med teaterkompaniet De Utvalgte som har spilt flere vellykkede forestillinger på Black Box Teater.

FaktaMorgana beveger seg i landskapet mellom fiksjon og virkelighet med musikalsk akkompagnement. I forestillingen Evilution? iscenesetter de rapporten fra Europarådet, ikke som rekonstruksjon av en realistisk debatt, men som en utfordrende scenetekst. I tillegg til dette skapes det i forestillingen et fiksjonsunivers der følelsene omkring denne debatten kommer til syne. Det blir en blanding av fiksjon og virkelighet i en teatral ramme.

Evilution? problematiserer de ulike polene i diskusjonen rundt kreasjonismen. Hvorfor er vi så redde for kreasjonismen når den er så dårlig vitenskapelig fundert? Og hvorfor er kreasjonistene så redd for evolusjonsteorien og Darwin? Det handler om utfordringen av livssyn og om troen på vitenskapen. Forestillingen spilles nøyaktig 200 år etter Charles Darwins fødsel, og belyser darwinismens ståsted i dag i sammenheng med et, for noen, skremmende religiøst verdensbilde.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no