AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
9. januar 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
Fra Nationaltheatret

Tilbaketoget fra Moskva - En histore om en familie

Våren 2009 på Nationaltheatret åpner med historien om en familie på randen av sammenbrudd.

Et langt samliv blir forvandlet til en krigssone. Uten forvarsel opplever Alice (Monna Tandberg) at ektemannen Edward (Trond Brænne) vil forlate henne til fordel for en annen kvinne. Men hun nekter ham å gå. Deres voksne sønn James (Kim Sørensen) befinner seg plutselig midt i skuddlinjen mellom mor og far.


Alice er en intelligent og morsom kvinne som ikke lar seg spille utover sidelinjen uten videre. Rollen er som skreddersydd for Monna Tandberg, i det året hun avslutter en strålende karriere som fast ansatt ved Nationaltheatret, hvor hun har tolket over 80 roller siden 1960.

Den britiske dramatikeren og forfatteren William Nicholson (født 1948) opplevde selv at foreldrene gikk fra hverandre etter at han var blitt voksen. Han behandler et alvorlig tema med humor og sterke karakterer.

Meld gjerne i fra om hvem du ønsker å snakke med. Pressekontakt:
Ingvild Gjerstad 22001667/93494572, ingvild.gjerstad@nationaltheatret.no

Tilbaketoget fra Moskva - En historie om en familie.
Skandinaviapremiere 10. januar på Amfiscenen. Av William Nicholson. Oversatt av Per Qvale. Bearbeidet av Kjetil Bang-Hansen. Regi: Kjetil Bang-Hansen. Scenografi og kostymer: John-Kristian Alsaker. Med: Monna Tandberg, Trond Brænne og Kim Sørensen.

The Retreat From Moscow
hadde urpremiere i England i 1999, men ble for alvor lagt merke til etter Broadway-premieren i 2004, hvor oppsetningen ble nominert til tre Tony-priser, blant annet for beste skuespill. William Nicholson vil for et norsk publikum være mest kjent for manuset til Shadowlands, som senere ble filmet med Anthony Hopkins og Debra Winger i hovedrollene. Det var også han som skrev manusene til Gladiator og Elizabeth: The Golden Age, og ble Oscar-nominert for begge.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no