AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
9. januar 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
Fra Den Nationale Scene

Hva er kjønn?

Det nærmer seg ny premiere på Den Nationale Scene, og vi har gleden av å invitere avisens teateranmelder til Bergenspremiere på Kjønnsbegeistring,  av og med Elsa Almås og Esben Esther Pirelli Benestad, lørdag 10. januar kl. 19.00 på Lille Scene.

Kjønn er av betydning for alle, men hva er betydningen av kjønn? Almås og Benestad inviterer til en faglig fundert reise i kjønn, hvor både vanlig og uvanlig mottas med begeistring. I en årrekke har dette ekte- og sexolog paret skapt uro i våre forståelser av kjønn. Noen vil ha i alle fall en av dem til å være forstyrret, selv sier Esben Esther: "Jeg forstyrrer vel bare!" Det er et av spørsmålene som reises i dette foredraget - hvem er de forstyrrede? I psykiatrien er det de uvanlige som får merkelappen: Forstyrret, men hvem har rett til å bestemme det? Det er mange som krever en friskmeldt plass i et samfunn med rom for alt menneskelig. Almås og

Benestad åpner dørene for mangfoldet. "Den virkelige oppdagelsesreisen," sier Marcel Proust, "er ikke å oppdage nye landskaper, men å få nye øyne." Legg dine gamle øyne fra deg hjemme og gå og hør på dette foredrsaget, om dine gamle øyne ikke passer når du kommer hjem, har du blitt beriket.

KJØNNSBEGEISTRING
Et performanceforedrag av og med Elsa Almås og Esben Esther Pirelli Benestad.

Bergenspremiere 10. januar på Lille Scene kl. 19.00

Med vennlig hilsen
Ole Klemsdal
Informasjonssjef
Den Nationale Scene
T. +47 55 54 97 19
M. +47 911 01 791
www.dns.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no