AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
19. desember 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
Den Norske Opera & Ballett

Full festforvirring i Bjørvika

Flaggermusen
betyr både fest, farse, forviklingskomikk og forvirrede forføringsforsøk – og på årets siste dag: champagnefest på hvit marmor
.

"Et elegant fyllekalas der champagnen flyter i strie strømmer." Slik oppsummerer Bergens Tidende Flaggermusen, operetten som for alltid gjorde Johann Strauss d.y. til 'Valsekongen'. Fredag 19. desember har forestillingen premiere i Bjørvika.

Premieren i Theater an der Wien i 1874 kom året etter et betydelig børskrakk, og forestillingen gir da også et godt bilde på de utagerende champagnefestene som preget hovedstaden i tiåret før krakket. Eller hva sies til slagere som 'Ta ditt glass og drikk det snart', eller 'Champagnen får ta æren for hele misæren?

Det handler om den søkkrike Gabriel von Eisenstein som egentlig må i fengsel, men som i stedet drar på ball hos prins Orlofsky. Dit kommer også stuepiken Adele – selvsagt i forkledning – mens Eisensteins kone Rosalinde overraskes hjemme av sin tidligere flamme Alfred. Da fengselsdirektør Frank kommer for å kaste Eisenstein i kasjotten, starter forvirringen for alvor. Det hele ender på prinsens ball der det forsøksvis forføres, nesevist narres – og durkdrevent drikkes.

31. desember takker Bjørn Simensen av som operasjef, og i den anledning arrangeres en helt egen nyttårsvariant av Flaggermusen med overraskelser for både Simensen og publikum. Det blir også anledning til å feire årsskiftet med nyttårssoupé i restauranten – og drikke midnattschampagnen med hvit marmor under festskoene!

Musikk: Johann Strauss d.y.
Libretto: Karl Haffner og Richard Genèe
Oversettelse: Ronald Rørvik og Toni Herlofson
Musikalsk ledelse: Eivind Aadland
Kormester: Steffen Kammler
Regi: Ronald Rørvik
Regiassistent/koreografi: Toni Herlofson

Med Den Norske Operas kor og Den Norske Operas orkester, ballettstudenter ved Kunsthøgskolen i Oslo og elever ved Ballettskolen.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no