AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
28. november 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Dansens Hus


JO STRØMGREN KOMPANI
Festival på Dansens Hus 3.12. - 7.12.
& 10.12 - 13.12.

Jo Strømgren er viden kjent for et norsk og internasjonalt publikum for sitt arbeid både med hans eget kompani så vel som med store og kjente ballettkompanier rundt om i verden.

I ti år har han presentert en rekke produksjoner i skjæringspunktet mellom dans, teater, og heller ikke gått av veien for å bruke andre virkemidler som både dukker og film. Strømgren har gjennom arbeidet med eget kompani, gitt publikum innblikk i et sjeldent og unikt humorunivers, og feires i sitt tiende år med en egen festival på Dansens Hus.

Festivalen blir oppsummeringen som setter oss i møte med triste, fiktive historier om glemte personer på glemte steder. Det er her det moderne mennesket gjerne latterliggjøres i all sin prakt, hvor vi finner grotesk humor og mørk psykologi i krokene bak skuespill og dans i kaudervelsk innfatning.

Med sin mangeårige interesse for, og utvikling av abstrakte språkformer har Jo Strømgren skapt en egen internasjonal nisje. Inspirert av spesifikke kulturer og religioner, skaper han pseudoautentiske språk for ulike produksjoner. Filosofien fra Strømgrens side er å skape assosiative tolkninger fremfor å tre holdninger og meninger over hodet på folk. En solid plassering på den internasjonale scenekunstarenaen beviser at nonsensmanifestet er langt mer enn kun en morsom idé.

Sammen byr kompaniet og Dansens Hus på en kavalkade av verk, noen nye, noen fra begynnelsen av Strømgrens karriere. Intet mindre enn 7 verk blir det mulig å (gjen-)oppdage på scenen samt at vi viser kultfilmen «Mot Moskva».
Det vil bli mulig å se andre verk på skjermer i foajeen mens festivalen går.

Mer informasjon om enkelte verk: http://dansenshus.com/event.php?id=738&language=no

ÅPNINGSTIDER BILLETTLUKE:
Mandag - Fredag fra Kl. 16:00 - 20:00

BILLETTSALG PER TELEFON 23709400:
Mandag - Fredag fra Kl. 12:00 - 20:00

LØRDAGER OG SØNDAGER VI HAR FORESTILLING ÅPNER BILLETTLUKA TO TIMER FØR FORESTILLINGSSTART.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no