AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
17. november 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Den Norske Opera og Ballett

 

Historisk operapremiere og to nye moderne balletter!

 
THORA PÅ RIMOL

22. NOVEMBER, KL 18.00 HOVEDSCENEN
 

/en opera basert på en beretning i Snorres Kongesagaer

 Vi er stolte over å presentere en lenge skjult skatt fra det norske operarepertoaret – en storslagen høyromantisk opera fra forrige sekelskifte. Den ble urfremført i Melhushallen i 2002, nær det stedet i Trøndelag der handlingen i operaen utspiller seg, og får herved sin Oslo-premiere! Thora på Rimol presenteres av Den Norske Opera & Ballett i samarbeid med Stiftelsen Thora. Operaen fremføres semiscenisk.

Det gjelder å kjenne sin besøkelsestid:
kun to forestillinger; lørdag 22. og søndag 23. november – billetter igjen! 

PÅ KAMMERSET MED ELO & BOYADJIEV

19. NOVEMBER, KL 20.00 SCENE 2
 

Nasjonalballetten har denne gangen søkt til kammermusikken som inspirasjonskilde.

Dét er utgangspunktet for denne musikk- og danseopplevelsen. Musikken spilles av noen av landets fremste musikere, Oslo Strykekvartett og fiolinist Sølve Sigerland. Kvelden har en musikalsk rød tråd fra Bachs E-dur Partita via Ysaÿes Sonate nr. 2 ”Obsession”, til Schuberts strykekvartett i d-moll ”Døden og piken”. Dansen skapes av to spennende koreografer med ulike uttrykk. Først ut er Kaloyan Boyadjiev som også er danser i Nasjonalballetten. Den internasjonalt anerkjente koreografen Jorma Elo står for den andre balletten.


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no