AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
24. oktober 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Teater Avant Garden


”BACK IN THE USSR” AV ART I SHOCK

Torsdag 23. og fredag 24. Oktober kl. 19.00 har man mulighet til å se Kasakhstans eneste friteaterkompani på Teaterhuset Avant Garden i Trondheim. Kompaniet Art i Shock har turnert over store deler av Europa med forestillingen ”Back in the USSR”, og det er første gang forestillingen skal vises i Norge.

”Back in the USSR” handler om tre unge jenter som vokser opp i siste fase av Sovjetunionen. Vi følger dem fra pottetrening til senpubertet, og ser hvordan de sakte men sikkert utvikles til å bli fullverdige sovjetmennesker. Forestillingen gir oss et skremmende innblikk i en nær fortid som fremstår fullstendig absurd i dag

”Back in the USSR” føyer seg elegant inn i Ostalgi-bølgen. I likhet med de andre kunstuttrykkene som tar for seg denne perioden har også ”Back in the USSR” – som tittelen antyder – et tilbakeskuende perspektiv mot en for lengst forgangen fortid. Det merkeligste er at man etter hvert begynner å dele de tre jentenes lengsel tilbake til fortida. Når man ser hvilket kaos den nyervervede markedsliberalismen har skapt i deler av det gamle Sovjet er det ikke vanskelig å forstå hvorfor de tre jentene savner det klare verdihierarkiet i Sovjetunionen.

FOR MER INFORMASJON ELLER PRESSEBILDER KONTAKT INGRID WEME NILSEN PÅ TLF 73 87 94 20/ 92 63 33 49

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no