AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
20. oktober 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Nationaltheatret


Ekstraforestillinger med Anne Marit Jacobsen

Anne Marit Jacobsen er tilbake med sitt populære Hans Børli-program.

Nå- Hans Børli med kvinnehånd spilte for fulle hus på Amfiscenen i vår. Fra og med i morgen, torsdag 16.oktober, blir det igjen mulig å oppleve Anne Marit Jacobsen formidle dikt av Hans Børli. Sju forestillinger spilles, med siste dato 29. oktober.  

Hans Børli (1918-1989) levde hele sitt liv i Eidskog, sør i Hedmark. Ved siden av forfatterskapet jobbet han som tømmerhogger. Han blir ofte kalt "skogens dikter", en betegnelse han både likte og mislikte. Diktene byr på enkle naturstemninger og konkrete skildringer av livet til en skogsarbeider. Men også eksistensielle temaer som ensomhet, angst og død.

Forestillingen er av og med Anne Marit Jacobsen. Hun har hatt et nært forhold til Børlis tekster i en årrekke. Da musikerne Kristin Skaare og Åsne Valland Nordli tok kontakt fordi de ønsket å jobbe med henne, var valget enkelt: Det måtte bli Børli.

For pressebilder se HER

"Glimrende Anne Marit Jacobsen gir Hans Børlis dikt sceneliv" Elisabeth Rygg, Aftenposten

"Det er noe med Anne Marit Jacobsen. I så mye av det hun gjør utstråler hun en kolossal varme og følelse for stoffet hun fremfører. Og i NÅ... formelig strutter hun av formidlingsglede...", Inger Merete Hobbelstad, i Dagbladet

"Kroppsspråk og mimikk veksler mellom emosjonell innlevelse og vittig utlevering- ikke minst av dikterens selvironiske og sarkastiske refleksjoner, og det spontane og nære samspillet mellom de tre kvinnene underbygger påstanden om at dette er "Hans Børli med kvinnehånd". IdaLou Larsen, Klassekampen.

Nå- Hans Børli med kvinnehånd. Premiere på Amfiscenen 7. mai 2008. Idé og opplegg: Anne Marit Jacobsen. Musikalsk ledelse: Kristin Skaare. Vokal: Åsne Valland Nordli.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no