AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
20. oktober 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Nationaltheatret


En jødisk Romeo og Julie

For første gang i Norge kan du oppleve klassikeren "Dybbuk" på teaterscenen. Velkommen til pressevisning tirsdag 21.10 kl 11:30!

Hun er datter av byens rikeste mann, han en fattig kabbala-student. Når studenten får vite at jentas far har funnet en annen til henne, faller han død om. På bryllupsdagen tar sjelen hans bolig i sin elskedes kropp. Bryllupet utsettes, og dramaet utspiller seg.

Dybbuk ble opprinnelig skrevet av den russiske dramatikeren Shlomo Ansky i 1914 for et stort ensemble. Nationaltheatrets oppsetning er basert på bearbeidelsen til Bruce Myers- kjent fra Peter Brook sitt teaterkompani i Paris- som har skåret det hele ned til et intenst drama for to skuespillere, som leker seg gjennom alle rollene.

Klezmer-musikk er en del av forestillingen, som har Norgespremiere 24. oktober.

Velkommen til pressevisning tirsdag 21. oktober kl 11:30 på Malersalen! NB! Oppmøte i resepsjonen.

Det vil bli vist utdrag fra forestillingen, med mulighet for fotografering og opptak til tv og radio. Etterpå er regissøren og ensemblet tilgjengelige for intervjuer.

Meld gjerne fra om du kommer - og hvem du ønsker å snakke med!

Pressekontakt: Ingvild Gjerstad, 22 00 16 67 / ingvild.gjerstad@nationaltheatret.no

Dybbuk eller Mellom to verdener. Norgespremiere på Malersalen 24. oktober. Av Bruce Myers, fritt etter Anskys skuespill ”Dybbyk”. Oversatt av Rita Abrahamsen. Med: Heidi Goldmann og Øystein Røger. Musiker: Leoni A. Garner. Regi: Rita Abrahamsen.

Begrepet ”dybbuk” kommer fra hebraisk og betyr union, og finnes i kabbala, jødisk mystisisme. En dybbuk er sjelen til en avdød som ikke finner fred før den har tatt bolig i et levende menneske med lignende plager.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no