AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
17. oktober 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Rogaland Teater


Rogaland Teater og statsbudsjettet:
Rogaland Teater får 4 ekstra millioner over statsbudsjettet!

Direktør Merete Eik ved teatret er lykkelig:

- Dette er et fantastisk budsjett, det beste noen sinne i de ti årene jeg har vært ved teatret!

Rogaland Teater får en økning i tilskuddet på 4 millioner kroner, og har dermed fått 42,9 millioner i alt i støtte fra staten.

Rogaland Teater ligger på en klar andreplass blant teatre i Norge med sin økning på 10,3%. Dette viser at Rogaland fylke ligger på landstoppen når det gjelder støtte til teater. 

-Med dette følger vi opp Scenekunstmeldingen (2007-2008), som lovet at Rogaland Teater skal være et satstingspunkt, sa Eirin Sund, under en pressekonferanse  på Stavanger katedralskole, Kongsgård, i forbindelse med presentasjonen av statsbudsjettet. Sammen med Hallgeir Langeland fra SV, uttrykte hun stor glede over at teatret har fått så mye midler, og berømmet teatret for sitt arbeid generelt, og med barne- og ungdomsteater spesielt.

Det er første gang Barne- og ungdomsteatret får direkte støtte fra staten, etter å ha søkt i hele åtte år. -Dette er en stor anerkjennelse for oss og vårt arbeid, sier Bjørn Ravn Carlsen, Barne- og ungdomsteatersjef.

Tilskuddet til Rogaland Teater gis til styrking og videre oppbygging av et kompetansesenter for barne- og ungdomsteatervirksomhet.

Stavanger,  07.10.08
Rogaland Teater
E-post: ingrid.milde@rogaland-teater.no
Telefon: 51 91 90 21 - 90 66 08 97
Billettbestilling: 51 91 90 00 www.rogaland-teater.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no