AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
3. oktober 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Dansens Hus


Dans for kamera

Søn 05. okt kl. 20:00 - Dansdesign

30 ÅR I FARTA!
Dansdesign som består av koreografene Anne Grete Eriksen og Leif Hernes, har i år eksistert i 30 år.
Det er en bragd!

De har hele tiden vært produserende innenfor Dansdesign, samtidig også i andre samarbeid, og begge har en lang merittliste som pedagoger. Gjennom sine år i alle disse ulike sammenhengene har de påvirket og inspirert et utall norske dansekunstnere - og andre våkne mennesker.

Deres betydning i norsk danseliv kan ikke overvurderes.

Gjennom denne kvelden med Dansdesigns dansefilmer blir vi mer kjent med både Anne Grete og Leif og deres banebrytende arbeid med dansefilm - et uttrykk de tok i bruk før de aller fleste andre - også når vi ser utenfor Norge.

Samtalen og visningene ledes av Camilla Eeg - i tett dialog med Dansdesign.

Dans for kamera ble laget i 1980-årene av innovative Dansdesign: filmskaperne John Alfheim og Klara Sund, koreografene Leif Hernes og Anne Grete Eriksen med skuespillere, dansere og komponister.
Noen av disse og nyere eksperimentelle, korte videoproduksjoner blir presentert.

Filmene viser bevegelsen i natur og uterommets påvirkning. Dansdesign har gjennom sine mange koreografier både for kamera og scene, og i ekstreme utendørs omgivelser utviklet komposisjonskonsept hvor dansere og ny teknologi virker sammen i en kunstnerisk helhet.
Dansdesigns produksjoner er preget av bisarr humor, lekenhet, risiko og kunstnerisk mot.

Forestillingene vises samarbeid med Ultima

http://dansenshus.com/event.php?id=786

Man 06. okt kl. 20:00 - ChinA Move

Dansefilm fra Kina er ikke daglig kost på våre breddegrader. Gjennom samarbeidet China Moves presenteres det her tre filmer av to filmskapere, en meget ung, en erfaren og anerkjent.

Li Nings to kortfilmer viser en estetikk og et billedspråk som på én gang kan påstås å være både 'kinesisk' og 'europeisk' . Allikevel er det en stemning i filmene som klinger annerledes enn vi er vant til.

Wu Wenguangs dokumentar om koreografen Wen Huis prosjekt med dansere og bønder, som førte til en åpen forestiling i Beijing, berører og viser en annen side av Kinesisk kultur enn den vi enklest får inntrykk av her hjemme. Filmen er vist i flere sammenhenger mange steder i verden og vekker diskusjon og ettertanke i sitt kjølvann.

Kina-kvelden rammes inn av administrativ leder Anne-Sofie Ericsson, som tidligere har samarbeidet med Wu Wenguang og kjenner både ham og hans arbeid fra før.

FORFILM 1: «Unfinished-2»

Regissør Li Ning:
«Disse bygningene som aldri ferdigstilles, blir kalt for»lanweilou» (problembygning). Da jeg kom inn i disse forlatte bygningene, ble jeg overveldet og sjokkert. Jeg begynte å improvisere med dans og bilder.

REGI: LI NING
CO-REGI : WU YANDAN (NUNU)
MUSIKK: TOM LEE, LI NING, LIU JIN, BIE FENG, ERIKK MCKENZIE
PRODUKSJON:
J-TOWN FILM (MADE IN J-TOWN)

FORFILM 2: «Land forms: Yellow River»

Filmen baserer seg på opptak av den Gule Floden, Jinan, Kina mellom oktober 2007 - juli 2008. Materialet består av improviserte handlinger og bevegelser som utforsker elementene kropp, sand og vann.

REGI: LI NING
UTØVERE: LI NING OG ERIKK MCKENZIE
MUSIKK: ERIKK MCKENZIE, LI NING, YANJUN, YAO DAJUN, MARC NAMBLARD, TOM LEE.
PRODUCTION: J-TOWN FILM (MADE IN J-TOWN)

Thanks to: Borneoco--Constanc, Dineke (Holland), «Doen» foundations (Holland), «Julidans» festival (Holland), Karene Lyngholm (Norway)

HOVEDFILM: «Dance with Farm Workers» (57 minutter)

En dokumentar om en ukonvesjonel og uvanlig forestilling.
Prosjektet involverte ikke bare skuespillere og dansere, men også 30 bønder fra de fattigste delene av Sichuanprovinsen, som reiser inn til byene for om mulig å få bedre levevilkår der. Bygningsarbeiderne hadde et eneste ønske og det var 30 yen om dagen, lite visste de at de skulle være forestillingens bærebjelker. WuWenguang sier at hans siktemål som dokumentarfilmfotograf var å filme prosessen og arbeidet som ledet fram til forestillingen.

KOREOGRAF: WEN HUI
PRODUKSJON: LIVING DANCE STUDIO
REGISØR/EDITOR/PRODUSENT: WU WENGUANG 2001, WU DOCUMENTARY STUDIO

http://dansenshus.com/event.php?id=785

Kjøp av billetter: 23709400 eller http://dansenshus.com/

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no