AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
12. september 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Dansens Hus


God exists, the mother is present, but they no longer care

Impure Company/Hooman Sharifi

Torsdag 11. september kl. 20.00
Fredag 12. september kl. 20.00
Lørdag 13. september kl. 20.00

EN POLITISK OG TANKEVEKKENDE FORESTILLING

Hooman Sharifi er en av de best kjente og mest provoserende koreografer i Norge. Gjennom hans Impure Company, har politiske stykker blitt hans varemerke. Hans siste stykke er intet unntak, denne forestillingen appellerer til vår samvittighet.

Sharifi og danserne Rikke Baewert, Loan Há, Matthew W. Smith og Peder
Horgen bruker deler av vold, sorg, sinne og desperasjon som de mest grunnleggende fysiske komponenter og bruker dette bevisst til å konstruere nye uttrykk og inntrykk. Mektige prestasjoner av danserne spiller en avgjørende rolle i verkets evne til å ryste oss.

LES MER OM FORESTILLINGEN PÅ WWW.DANSENSHUS.COM

TRE MØDRE EX AUDITORIO
Dansedesign

Søndag 14. september kl. 15.00
Søndag 14. september kl. 16.00
Mandag 15. september kl. 10.30
Billett kr. 50,-

Vi er glade for å kunne invitere de aller minste til Dansens Hus i høst.
Forestillingen "TreMødre" er den første i denne sjangeren som ble laget for publikummere mellom 0-3 år

Forestillingen ble laget i 2002 og 2003 med barn i studio som med stor undring og glede observerte bevegelser, musikk og rytme.

De fargerike kostymene og nykomponert musikk av Ole Henrik Moe jr. vakte stor begeistring. Det skulle ikke forundre oss om forestilingen etter 5 år er like frisk og våken som de nye publikummerne som er kommet til.

"TreMødre" har siden premieren i 2003 blitt spilt av fire ulike lag med dansere i nærmere 180 forestillinger med Dansdesign og Carte Blanche. Den er spilt i Norge og Frankrike og skal i høst til Düsseldorf. Koreografien vant Heddaprisen for beste forestilling laget for barn og unge i 2003.

LES MER OM FORESTILLINGEN PÅ WWW.DANSENSHUS.COM

EN KVELD MED TO
Kristine Slettevold og Inger-Reidun Olsen

Torsdag 25. september kl. 20.00
Fredag 26. september kl. 20.00
Lørdag 27. september kl. 20.00
Mandag 29. september kl. 20.00

De to koreografene og danserne presenterer her sine soloforestilling, "Duality of content" og "Pressure"

Med «Pressure» uforsker Olsen påvirkningene man utsettes for ved indre og ytre press. Slettevold på sin side har latt seg fascinere av sammenhengen mellom bevelgelse og persepsjon.

"DUALITY OF CONTENT"
Gjennom å undersøke seendets prinsipper, hva som skjer når vi ser, har Kristine arbeidet med persepsjonen som tematikk; Blikket som en direkte sensor forbundet med forståelsen og bevegelsen. Hva er det vi ser/ikke ser? Og hvordan henger dette sammen med bevegelsen?

«PRESSURE»
Det nye soloverket til danser og koreograf Inger Reidun Olsen er en reise og et personlig avtrykk. Forestillingen har blitt til gjennom møter med både indre og ytre vegger, stengsler, barrierer og grenser. Det dreier seg om å arbeide med, og i forhold til, press og forventninger både fra seg selv og andre, mer enn det handler om overskridelse. Press er en kraft som ikke er statisk eller konstant. Derfor er denne forestillingen også stadig under utvikling, i bevegelse så å si. Som danser arbeider Inger Reidun Olsen med å finne gjenklang i egen kropp. Det du får se den ene dagen er kanskje ikke det samme neste dag. Det dreier seg om en dialog, eller kanskje til og med i forhandling mellom det ytre og indre gjennom bruk av stemme, bevegelse og ikke minst humor i møtet med publikum.

LES MER OM FORESTILLINGEN PÅ WWW.DANSENSHUS.COM

ÅPNINGSTIDER I BILLETTLUKA
MANDAG TIL FREDAG FRA KL. 16:00 - 20:00
BILLETTTSALG PER TELEFON
MANDAG TIL FREDAG FRA KL.: 12:00 - KL.: 20:00
PÅ TELEFONNR. 23709400

LØRDAGER OG SØNDAGER VI HAR FORESTILLING ÅPNER BILLETTLUKA TO TIMER FØR FORESTILLINGSSTART.

ORDINÆR PRIS/ STØRRE GJESTESPILLPRIS KR. 200/KR. 250
HONØR/STUDENT:KR. 130/KR. 170
BARN: KR. 80/KR. 100
SCENEKORT KAN BESTILLES PER TELEFON

Medlemmer i OBOS og Bokklubben får 20% rabatt på 2 billetter mot framvisning av siste medlemsblad i Bokklubben/medlemskap i OBOS
NB! Gjelder ikke barne- og babyforestillinger


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no