AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
1. september 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Black Box Teater


Susanne Øglænd: "Infanten Carlos"
 

"Her er et fristed for forbrytere og for uskyldige. Om det du planlegger er godt eller ondt, rettskaffent eller syndefullt, må du avgjøre med ditt eget hjerte". Friedrich Schiller, «Don Carlos»

Susanne Øglænd: «Infanten Carlos - Musikkteater etter Friedrich Schiller og Giuseppe Verdi»
Torsdag 28. og søndag 31. august. Tirsdag 2- torsdag 4. september. Lørdag 6. og søndag 7. september kl 19.00. (Store scene)
NB! Torsdag 28.08 UTSOLGT!

I september har Den Norske Opera premiere på «Don Carlo», en storslagen produksjon hentet fra London. Noen uker før dette presenterer Susanne Øglænd sin versjon av Giuseppe Verdis grande opera med musikkteater forestillingen «Infanten Carlos» på Black Box Teater.

Som regissør setter Susanne Øglænd spørsmålstegn ved at vårt nye operahus velger å kjøpe inn sin første store produksjon av en klassiker istedenfor å produsere den selv. Øglænd forventer at det nyåpnede teatret kunstnerisk definerer seg selv gjennom nye og egne forestillinger.

"Ved å hente inn den store ”Don Carlo” produksjonen fra London viser Operaen at de synes det er greit å være et museum som viser et maleri fra et annet museum". Susanne Øglænd

For Øglænd handler det om å skape et musikkteater som ikke er en selvfølgelighet i henhold til reproduksjon av et musikalsk fiskert materiale, men som derimot tar tak i dette materialet og behandler det i en friere form. Hun har selv skrevet manus til «Infanten Carlos» og lar skuespillere og operasangere komme sammen for å fortelle historien. Besetningen hun har med seg ville neppe stått sammen på en tradisjonell opera- eller teaterscene.

"Sammen og gjennom disse og deres helt forskjellige uttrykksmuligheter finner jeg frem til forestillingens spesifikke og egne stil". Susanne Øglænd

For Øglænd er historien klart i sentrum og grunnlaget for «Infanten Carlos» er tenkt ut fra både Verdis opera versjon og Friedrich Schillers skuespill «Don Carlos». Historien er et psykologisk familie – og vennskapsdrama som i løpet av handlingen utvikler seg til å bli en politisk thriller.  Sentralt står manipulasjonen av begrepene idealisme og kjærlighet og dette formidles gjennom språk og musikk.

Susanne Øglænd har base i Berlin og jobber vanligvis innenfor det tyskspråklige området med produksjoner av musikkteater og skuespill. I 2006 presenterte hun sin første produksjon i Norge med det norsktyske prosjektet «Henrik, lyver du?» ved BIT teatergarasjen. For dette ble hun tildelt Ibsen-prisen av «Ibsen 2006» i Bergen. Hun har vært registipendiat ved det anerkjente «Akademie Musikktheater Heute» og jobber sammen med noen av de viktigste representantene for det tyske regiteatret.

Regi og manus: Susanne Øglænd.
Musikalsk ledelse: Rolf-Erik Nystrøm.

Med: Trond Høvik, Marek Lipok, Cecilie Jørstad, Martin Karelius Østensen, Patrik Landgren, Tora Augestad, Rannov Nilsen og Bjarne Hjelde. Musikere: Rolf-Erik Nystrøm, Håkon Thelin, Eirik Raude og Helge Lien. Regi: Susanne Øglænd. Musikalsk ledelse: Rolf-Erik Nystrøm. Scenografi og kostymer: Katja Reetz. Video: Kathrin Krottenthaler. Lyddesign: Asle Karstad og Konstantin Hapke. Videomedarbeid: Konstantin Hapke. Lys: Leif-Jørgen Bjerck. Sminke: Marte Østensen. Dramaturg: Mark Schachtsiek. Produsent: Living Arts v/Anette Therese Pettersen. Design: NODE Berlin Oslo. Musikalsk innstudering: Timo Kreuser. Regiassistent: Marte Solbakken. Kostymeassistent: Lindis Bjørnerem.
Co-produksjon med Black Box Teater og Ny Musikk. Støttet av: Norsk kulturråd, Institusjonen Fritt Ord. Fond for utøvende kunstnere og Goethe Institut Oslo

Mer informasjon finner du her
For pressebilder kontakt sara@blackbox.no eller nina@blackbox.no

For ytterligere informasjon eller intervjuavtaler, kontakt Black Box Teater v/kommunikasjonsansvarlig Sara Wegge på tlf.: 23 40 77 73

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no