AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
29. august 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Det Åpne Teatret


BLOODY
DRAMATIC ROOMS 
Ibsens rom - våre rom? 
 
Hvordan fremstiller ungdom i dag dramatiske hendelser fra Ibsens skuespill? Er det et paradoks å plassere Ibsens roller i vår tid, i våre handlingsrom, når deres oppførsel og oppbrudd er resultat av sin tids materielle og sosiale rom? Hva skjer når Ibsens dramatiske strategier iscenesettes og aktualiseres av ungdom i vår samtid – i vår sosiale orden.

«Den fortapte sønn kommer hjem etter mange år uten et livstegn» (Peer Gynt). «Foreldrene fant jenta død, ingen visste om det  var drap eller selvmord» (Vildanden). Dette er noen av de dramatiske hendelsene som ble gitt til 10. klassinger ved fem ungdomsskoler. Deretter skulle de skape  rommet/stedet/miljøet for hendelsen, med roller og dialog. Iscenesettelsene i modellbokser 1:25 ble filmet. Bloody Dramatic Rooms bruker dette videomaterialet som visuelt  grunnlag og tema.

 
Bloody Dramatic Rooms er forsøk på tilstedeværelse og interaksjon i et diffusjonsåpent rom mellom teatervitenskap og performance, og er innlemmet i Senter for Ibsen-studiers forskningsprosjekt «Ibsen in Performance». Prosjektet er av og med Inger Astri Kobbevik Stephens, teaterviter og scenograf.
 
installasjon/performance lecture er på engelsk
 
Premiere på Det Åpne Teater 27.8 kl. 18.00. 28.-30.8 samt 2. og 3.9 til samme tid. Varighet er 45 min. og billettpris er 100,-
 
Under Ibsenfestivalen vises videomaterialet fra ungdommenes iscenesettelser, i form av en modellboks-installasjon i Vestibylen på Nationaltheatret  28. august - 14. september.
 
Siv Svendsen
presse og infoansvarlig
Det Åpne Teater
45238004/91767624

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no