AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
5. mai 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Nordic Black Theatre

Knut er død

Teater NOR presenterer: "Knut er død" - Hamsunjubileet 2008/10 5. og 6.mai kl. 20.00 på MS Innvik, Oslo (Langkaia, Bjørvika)

Det er i disse dager 150 års jubileum for Hamsuns fødsel, og Teater NOR påtar seg herved ansvaret for å sette en standard for den videre nasjonale feiringen.

Det bys på en dokumentarisk reise til Knut Hamsuns elskede Hamarøy - gjennom storslagen nordnorsk natur, via knallhard litteraturvitenskapelig påståelighet til prosjektdeltakernes intime betroelser.

Fra et utgangspunkt der vi hadde klare ambisjoner om å henge denne sjarlatanen av en dikter opp til tørk, har vi motstrebende måttet innse at dette utelukkende ville sette oss selv i et dårlig lys. For er det noe Hamsun virkelig har, er det evnen til å belyse. Fjøslykten Hamsun belyser ubetydelige plasser, ubetydelige akademikere og ubetydelige kunstprosjekter.

Live fra Amsterdams brune kafeer har vi med oss performance-artisten Petter Goldstine som utreder Hamsun-interessen i sitt nærmiljø. Fra New York forteller teaterregissøren Jonathan Oppenheim om Hamsuns innflytelse på den moderne jødiske litteraturen.

Vi inviterer til en verdig feiring i nasjonens ånd, hvor det bades, spises vafler, drikkes champagne og jubles - både for Knut Hamsun og for oss som feirer.

Billettpris: kr. 100/60 Anbefalt aldersgrense: 15 år

For forhåndsbestilling av billetter:

Send e-post med navn, antall og forestillingsdato til: kristin@teaternor.com

Produksjonen er støttet av: Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Fritt ord, Vestvågøy kommune og Nordland fylkeskommune

http://www.teaternor.com

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no