AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
7. mars 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Nationaltheatret
 

Pressemelding

Seilbåt på speilhav

Ny visuell forestilling av Markens grøde-regissør Sebastian Hartmann. Pressevisning i dag kl 11:00.

Se trailer fra forestillingen!

I kjent stil er en av Europas ledende instruktører, Sebastian Hartmann, tilbake på Nationaltheatret. I Leonce og Lena, som har premiere 8. mars, er videoprojeksjon, heftig musikk og storslagne scenebilder igjen en del av uttrykket.

I seks uker har skuespillerne improvisert seg frem til rollene. I dag vises et utdrag av forestillingen for første gang.

Velkommen til pressevisning kl 11: 00 på Hovedscenen!

Meld gjerne fra om du kommer, og hvem du ønsker å snakke med!

Henvendelser kan rettes til Ingvild Gjerstad på 22 00 16 67 / 934 94 572 / ingvild.gjerstad@nationaltheatret.no

Sebastian Hartmann har tatt utgangspunkt i landsmannen Georg Büchners Leonce og Lena fra 1836, et drama om tilværelsens meningsløshet forkledd som lystspill. Hartmann griper fatt i den eksistensielle dimensjonen i teksten, men gir den en ny, moderne rammefortelling: En mann gjennomgår en hjertetransplantasjon. Under narkosen foretar han en reise mellom liv og død og opplever gjensyn med personer som står ham nær.

Leonce og Lena. Etter Georg Büchner. Oversatt av Trond Winje. Regi: Sebastian Hartmann. Scenografi og kostymer: Susanne Münzner. Lysdesign: Rainer Casper. Dramaturg: Hege Randi Tørressen. Med: Espen Reboli Bjerke, Jan Grønli, Agnes Kittelsen, Mads Ousdal, Marian Saastad Ottesen, Jan Gunnar Røise og Thor-Arne Korsell.

 

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Testlink