AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
11. desember 2007

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Rogaland Teater
 

Rogaland Teater styrer

mot ny rekord. Teatret ligger an til å runde 126 000 besøkende i år. Alle teatrets 14 produksjoner gjennom året har vært særdeles godt mottatt blant publikum.


Høydepunktene har vært stavangerkomedien Maktå på Straen, som hittil har solgt vel 18 300 billetter i år, og teaterversjonen av Kiellands Gift, som ble sett av 12 708 personer.

Familiemusikalen Det tusende hjertet av Tore Renberg og Janove Ottesen har vært utsolgt siden urpremieren 23. november. Hele 11 600 personer har bestilt billetter til denne forestillingen før nyttår.

I vår så 17 725 personer Skyfri Himmel på Rogaland Teater. Eidsvåg-musikalen hadde urpremiere 4. november i fjor. Medregnet publikumstallene fra de fire forestillingene som ble spilt på Det norske Teatret i Oslo i juni, er musikalen sett av 40 060 personer fordelt på 103 forestillinger.

Teatrets øvrige repertoar har også trukket godt med publikum.

– Aldri har så mange sett teater på Rogaland Teater. Dersom alle forestillinger spilles som planlagt ut året, setter vi ny besøksrekord i år, sier direktør Merete Eik.

– Dette hadde ikke vært mulig uten et uhyre kompetent teaterhus og en ekstrem velvilje fra alle ansatte på teatret, sier teatersjef Hanne Tømta.

Stor etterspørsel etter Maktå på Straen og Det tusende hjertet gjør at begge forestillingene også spilles i januar og februar neste år.

Den gamle publikumsrekorden fra 2004 er på 119 905 besøkende. Endelige besøkstall for 2007 vil være klare i januar.

Rogaland Teaters oppsetninger 2007:

Oppsetninger:
Dødsvariasjonar
av Jon Fosse, premiere Intimscenen 27. januar
Mislykte Nordmenn
av Jesper Halle, premiere Teaterhallen 27. januar
Anna Karenina av Leo Tolstoj, premiere Hovedscenen 14. april
Verkeleg av Gyrid Axe Øvsteng, premiere Teaterhallen 20. april
Cooking with Elvis av Lee Hall, norgespremiere Intimscenen 21. april
Da Hana møtte Henne, urpremiere Teaterhallen 3. mai
Skatten på Sjørøverøya, premiere Natvigs Minde 21. juni
Karl og Anna av Leonhard Frank, norgespremiere Kjellerteatret 1. september
Gift av Alexander L. Kielland, urpremiere Hovedscenen 1. september
Har du tid…? av Michael Ramlöse, norgespremiere Teaterhallen 6. oktober
Maktå på Straen av Leiv Isaksen, premiere Hovedscenen 3. november
Bakkantinnene av Evripides, premiere Intimscenen 3. november
The New Electric Ballroom av Enda Walsh, norgespremiere Kjellerteatret 3. november
Det tusende hjertet av Tore Renberg og Janove Ottesen, urpremiere Hovedscenen 23. november

I tillegg spilte Skyfri Himmel med sanger av Bjørn Eidsvåg og tekst av Olaug Nilssen til og med mars. Stykket hadde urpremiere på Hovedscenen 4. november 2006. Rogaland Teater gjestet Det Norske Teatret med fire forestillinger av denne oppsetningen i juni i år.

Reisen til Julestjernen
av Sverre Brandt hadde premiere på Hovedscenen 6. oktober 2006 og ble spilt igjen i januar i år.

Gjestespill:
Rogaland Teater har hatt besøk av gjestespillene Henrik Ibsens samlede verker på 68 minutter av Knut Nærum (februar), Kjære venn (mars), Rock'n roll Penguin (juni), Min forestilling om mor (september), Ord over grind (september), Haugtussa (september), Den stygge andungen av Lars Øyno (november) og Lykkeland av Dybwigdans/Jamie Watton (desember).

Samarbeidsprosjekter:
Teatret har vært involvert i samarbeidsprosjektene Skatten på Sjørøverøya som spiltes på Natvigs Minde i juni, Da Hana møtte Henne på Hall Toll i oktober og Barnas store julerevy 2007 i Sola kulturhus i november/desember. I år har Rogaland Teater også samarbeidet med Jo Strømgren Kompani om forestillingene Hospitalet og Orkesteret, samt med Stavanger Symfoniorkester om flere konserter. Forestillingen Sommarfuglhonning som ble vist under Norsk Dramatikkfestival i Oslo i oktober var produsert av Rogaland Teater
.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Testlink