AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
21. februar 2007

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra Teater NiE

Teater NiE til Battersea Art Center i London.

Fra 27. februar til 18.mars spiller Teater NiE (New international Encounter) forestillingen Slutten på alt som var  fra sin triologi på det internasjonalt anerkjente Battersea Art Center (BAC) i London. I spilleperioden er det også lagt inn en dato hvor  forestillingene Mi lange reise hjem, Nesten glemt fortid og Slutten på alt som var, spilles i løpet av en dag. Dette skjer den 3. mars.

BAC har lenge fungert som en av de viktigste arenaene for frie grupper i England, men også internasjonalt . For mange kompanier har BAC virket som et springbrett til større anerkjennelse og tyngde. Blant disse er grupper som Lone Twin, Spymonkey og Told by an idiot.

Teater NiE ble grunnlagt i 2001 i Praha av Kjell Moberg fra Norge, Iva Moberg fra Tjekkia og Alex Byrne fra England. Utgangspunktet for kompaniet var å skape forestillinger med et internasjonalt ensemble hvor alle utøvere kunne benytte sine egne språk og kulturbakgrunn som et virkemiddel i forestillingene. I dag har NiE vokst til 20 utøvere fra 6 land, og veksler mellom turnering i Norge, og turnering på internasjonale festivaler og teatre. Kompaniet har høstet glitrende kritikker, og vunnet en rekke priser for sitt arbeide både i Norge og i utlandet.

NiE startet sitt samarbeid med BAC under Oktoberfest i 2005 hvor hele triologien ble spilt på en dag med stor suksess.

Forestillingene i triologien bygger alle på autentiske, europeiske fortellinger. Mi lange reise hjem handler om en ungarsk soldat som blir plassert på et russisk mentalsykehus under 2. verdenskrig og glemt der i 53 år. Nesten Glemt Fortid forteller det 21. århundres verdenshistorie fortalt gjennom 101 år gamle Maria Michalovnas øyne. Mens Slutten på alt som var forteller 6 år gamle Agatas historie, og reisen mange barn tok med ”Kindertransporten” under 2. verdenskrig.    

Under de tre ukene NiE spiller på BAC vil kompaniet også holde åpen workshop hvor de ønsker å komme i kontakt med nye skuespillere/ musikere og samarbeidspartnere.

For mer informasjon vennligst kontakt

Mari Ramberg Movold
Produsent teater NiE
Tlf: 90 76 83 12
mrmovold@gmail.com

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no