AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
24. august 2006

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra BIT-Teatergarasjen

BIT: Høstprogram 2006

Her blir det nytt og aktuelt norsk teater med Sons of Liberty, De Utvalgte, Ane Lan, Baktruppen, Susanne Øglænd og Transiteatret. Her gjestespiller amerikanske Elevator Repair Service med sin gigantforestilling Gatz og en ny spennende dokumentar-forestilling av libanesiske Walid Raad reiser problemstillinger knyttet til kidnapping og storpolitikk. Den sjette Oktoberdansfestivalen vil i all sin bredde og prakt presentere franske Jérôme Bel, thailandske Pichet Klunchun, brasilianske Lia Rodrigues, belgiske Rosas, norske Ina Christel Johannessen og mange, mange flere; det er tid for høstsesong 2006!

Om man leter etter en rød tråd i det omfattende programmet skal man lete lenge og godt, ja selve tråden vil etter all sannsynlighet bli mangfoldet og de mange perspektivene i seg selv. Programmet, som både presenterer nykommere og etablerte kunstnere, er satt sammen etter temperatur-målerprinsippet; vi skal i små glimt avdekke hvordan verden rundt oss tenker og forholder seg

Velkommen til høstsesongen 2006

BIT Teatergarasjen: T:55232235 F:55231815 E: andreas@bit-teatergarasjen.no W: www.bit-teatergarasjen.no

BIT Teatergarasjens høstprogram 06

Pressemelding

Mandag 21.08.06

til en samtid vi alle finner komplisert og til tider også trøblete. Det kommer kunstnere og kompanier fra de fleste kontinenter og fra nabolaget (Carte Blanche får en fremtredende plass med hele tre spilleperioder), og det kommer kunstnere med ulik politisk orientering og religiøs overbevisning. BIT Teatergarasjen vil denne høsten bli stedet for nyanser og mangfold, arenaen hvor man med hånden på hjertet kan invitere til nødvendige og tankevekkende opplevelser.

"Høydepunkter fra hele verden" har vært en karakteristikk som har fulgt BIT Teatergarasjens programmering lenge og som nå er mer relevant enn noensinne. Vi ønsker med dette velkommen til et berikende høstprogram i BIT Teatergarasjen.

Sven Åge BirkelandKunstnerisk leder BIT Teatergarasjen og Oktoberdans

Programmet høsten 2006 blir presentert med støtte fra blant andre Norsk Kulturfond, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Det kongelige utenriksdepartement, Kulturdepartementet, Den amerikanske ambassade i Oslo, Centre culturel français – Oslo, Den kulturelle skolesekken, Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune - Byrådsavdeling for finans, kultur og næring - Seksjon for kunst og kultur. BIT Teatergarasjens støttespiller: Sparebanken Vest.

Stiftelsen Bergen Internasjonale Teater mottar driftsstøtte fra Kulturdepartementet, Hordaland fylkeskommune - kultur- og idrettsavdelingen og Bergen kommune - Byrådsavdeling for finans, kultur og næring - seksjon for kunst og kultur.

 

August

23-24 Sons of Liberty (Norge) God Hates Scandinavia: Sons of Liberty 3

26-27 De Utvalgte (Norge) Bang-bang-club

28 PrøveRommet

September

08-09 / 13-16 Carte Blanche Festspillforestilling 2006

11 PrøveRommet

22-23 Ane Lan (Norge) Migrating Birds

23-24 Baktruppen (Norge) FunnySorryJesus

25 PrøveRommet

Oktober

12-22 Oktoberdans 2006 Se egen oversikt

23 PrøveRommet

November

02-05 Susanne Øglænd (Norge) Henrik, lyver du?

04-05 Walid Raad (Libanon/USA) I Feel A Great Desire To Meet The Masses Once Again

06 PrøveRommet

14-19 Transiteatret – Bergen (Norge) Utsnittet - Esse est percipi

20 PrøveRommet

Desember

02 PrøveRommet

06-09 / 13-16 Carte Blanche (Norge) Vesle Einsteins juleønske

16-17 Elevator Repair Service (USA) GATZ

Agenda 2006

BIT Teatergarasjen: T:55232235 F:55231815 E: andreas@bit-teatergarasjen.no W: www.bit-teatergarasjen.no

Agenda høsten 2006

Pressemelding

Mandag 21.08.06

BIT Teatergarasjen

www.bit-teatergarasjen.no

Sons of Liberty

http://sonsofliberty.no / www.myspace.com/sonsofliberty_oslo

De Utvalgte

www.deutvalgte.no

Carte Blanche

www.carteblanche.no

Ane Lan

www.anelan.com

Baktruppen

www.baktruppen.org

Oktoberdans 2006

www.oktoberdans.no

Walid Raad

www.theatlasgroup.org

Panta Rei Danseteater

www.pantareidanseteater.com

Rosas

www.rosas.be

Pichet Klunchun

www.pklifework.com

Heine Røsdal Avdal

www.deepblue.be

Erna Omarsdóttir and Jóhann Jóhannsson

www.johannjohannsson.com

zero visibility corp.

www.zerocorps.com

Walid Raad

www.theatlasgroup.org

Susanne Øglænd

www.henriklyverdu.de

Transiteatret-Bergen

www.transiteatret.com

Elevator Repair Service

www.elevator.org

Pressebilder vil bli lagt ut på BIT Teatergarasjens nettside.

Og om disse websidene ikke strekker til, ikke nøl med å kontakte:

Andreas Langenes / informasjons- og markedsansvarlig / BIT Teatergarasjen

E:andreas@bit-teatergarasjen.no / T:55232235 / M:92618161

BIT Teatergarasjen: T:55232235 F:55231815 E: andreas@bit-teatergarasjen.no W: www.bit-teatergarasjen.no

Kilder for informasjon:

Pressemelding

Mandag 21.08.06

Foto: Eivind Stuevold

Foto: Dag Jenssen

 

Sons of Liberty (Norge) God Hates Scandinavia: Sons of Liberty 3

Spilles onsdag 23. og torsdag 24. august kl 19:00

Sons of Liberty er klare med nok en urovekkende trash-komedie fra en verden full av gørr og mørke. God hates Scandinavia er en blodig episk reise, en tragisk musikal, et korstog. Dracula og Ruccola er to skitne vampyrhorer som bor i temaparken Dracula-land i Transylvania. Her fanger de menn og flår dem foran et betalende publikum. De har blitt et populært pilegrimsmål siden de ikke bare har tatt på, men også spist kjendiser, og hengivne fans strømmer nå til for å ta på dem. Sons of Liberty ble startet våren 2003, og består av de to unge scenekunstnerne Lisa C.B. Lie og Stina Kajaso. I fire år har de jobbet med felles prosjekter og arbeidet mot å utvikle et eget uttrykk i skjæringspunktet mellom performance og tekstbasert teater. De har skapt sin egne unike thrash-sjanger der inspirasjonen hentes fra B-filmer, dårlig teater, pornofilm, Hollywood-musikaler - og all verdens mislykkede og plumpe forsøk på å oppnå ære og berømmelse. Din eneste sjanse til å overleve er at du kommer deg av gårde og ser God Hates Scandinavia mens det ennå er tid! – Morgenbladet

http://sonsofliberty.no www.myspace.com/sonsofliberty_oslo

God Hates Scandinavia: Sons of Liberty 3 presenteres i samarbeid med Nettverk for Scenekunst.

De Utvalgte (Norge) Bang-bang-club

Spilles lørdag 26. august og søndag 27. august kl 19:00

Bang-bang-club presenteres for oss som en klubb for terapeutiske eksperimenter. Et møtested for sinnstilstander, hvor behovet for å se og bli sett lokker deltagerne til å blottlegge seg. Med medlemskap i Bang-bang-club tilbys man en lekegrind for utfordring av ensomheten. Her konkurrerer selvnytelsen med nestekjærligheten, begjæret med bedraget, synet med synsingen.

Bang-bang-club var opprinnelig en gruppe sør-afrikanske fotografer som eksponerte apartheid-regimets brutalitet. Som vitner til menneskelig tragedie ble de drevet av dilemmaet; "Når skal man slutte å reflektere virkeligheten, og i stedet gripe inn i den?"

I sin Bang-Bang-versjon blander De Utvalgte dokumentarstoff og fiksjon, film og teater i en forestilling som befinner seg i krysningspunktet mellom scenekunst, performance og selvrefleksjon. De Utvalgte parrer effektivt alvor med humor og speiler de små private historiene i de store globale. De stiller spørsmål som: Er det i det hele tatt mulig å sammenligne smerte? Når blir den politiske samtalen bare et redskap for å fremme egen fortreffelighet? Er vår såkalte moralske samvittighet bare individualistisk juks og tomt skryt?

Hysterisk morsom, utrolig trist, opprivende, tankevekkende og vanvittig velspilt. - Anki Gerhardsen i Lofotposten www.deutvalgte.no

BIT Teatergarasjen: T:55232235 F:55231815 E: andreas@bit-teatergarasjen.no W: www.bit-teatergarasjen.no

Norsk teater av ypperste merke

Pressemelding

Mandag 21.08.06

Sesongåpningen på BIT Teatergarasjen består av norsk teater av ypperste merke:

Les om programmet vårt på www.bit-teatergarasjen.no

For mer informasjon: Info@bit-teatergarasjen.no / 55 23 22 35 / Billetter: www.billettservice.no / 815 33 133 / Salg i døren fra 45min før forestilling

Adresse: Nøstegaten 54, 5011 Bergen

       


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no