AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
14. august 2006

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra Nationaltheatret

Pressevisning av Gengangere torsdag 17.august

Nationaltheatret inviterer til pressevisning av GENGANGERE av Henrik Ibsen på Hovedscenen, torsdag 17. august kl. 11.30. GENGANGERE er åpningsforestilling for Ibsenfestivalen 2006.

Helene Alving har besøk på godset ved sjøen. To av de viktigste personene i hennes liv, som likevel har vært borte fra henne i mange år, har endelig kommet tilbake. Pastor Manders var en fortrolig venn, men de mistet kontakten da familien Alving flyttet fra byen, mens hennes elskede sønn Osvald har bodd mange år utenlands og livnært seg som kunstner.

GENGANGERE er et av Ibsens mest spilte og omdiskuterte skuespill, og tar opp tabubelagte emner som syfilis, incest og utroskap. Regissør Alexander Mørk-Eidem går til oppgaven uten fasit, og tar utgangspunkt i at Ibsens tekst nettopp er en leting etter svar. Olav Myrtvedts scenografi er inspirert av den første GENGANGERE-oppsetningen på Nationaltheatret i 1900, men i en stil som er mest mulig rensket for referanser til tid og sted.

Anne Marit Jacobsen spiller fru Alving og Ole Johan Skjelbred sønnen Osvald. Bjørn Sundquist er tilbake på Nationaltheatret i rollen som pastor Manders, Trond Brænne spiller snekker Engstrand mens Andrea Bræin Hovig er Regine.

Under pressevisningen vil det vist utdrag fra to korte scener, med mulighet for fotografering og opptak for radio og fjernsyn. Deretter blir det muligheter for å intervjue skuespillere, regissør og andre involverte.

Vi anbefaler pressen å gjøre intervjuavtaler i forkant av pressevisningen. Ta kontakt med Olav Torbjørn Skare for avtaler eller nærmere informasjon: olav.torbjoern.skare@nationaltheatret.no, tlf. 22 00 16 64/91 39 07 31.

Forestillingsfoto fra GENGANGERE vil bli lagt ut i presserommet på www.nationaltheatret.no i forkant av premieren.

Velkommen!


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no