AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
6. januar 2006

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra Teatret Vårt

Teatret Vårt fornøyd med besøket

Teatret Vårt hadde i 2005 et publikumsbesøk på 31 436 fordelt på 220 forestillinger. Dette er en nedgang fra rekordåret 2004 da hele 50 591 besøkte teatrets forestillinger. Uansett er et besøk over 30 000 godt for regionteatret, sett i et historisk lys.

Is-slottet som hadde premiere i 2004, fortsatte sin spilleperiode inn i 2005 og fikk et besøk på 5 872. Sommerens store familieforestilling, Trollspeilet ble sett av 12 275 publikummere. Høstens store satsing, Erasmus Montanus, ble før årsskiftet sett av 3 424. Erasmuns Montanus spilles også i 2006 og skal på turné i fylket.

- Nedgangen i publikumsbesøket er som forventet, sier informasjonsleder Rolf-Inge Pedersen Hjelseth hos Teatret Vårt. I 2004 hadde vi to store kulturnisteturnéer og storsatsingen 90-metersbakken. Besøket i 2005 er derfor et mer naturlig nivå for oss, sier Pedersen Hjelseth.

Mest skuffet er Teatret Vårt over besøket på Telemakos av Jon Fosse og Hjemmeinnredning av ensemblet. Bare 491 så de to produksjonene. Heller ikke I en bisetning, teatrets bidrag til 100-års markeringen i forbindelse med unionsoppløsningen, fikk det besøket som var forventet.

Kunstnerisk har Teatret Vårt hatt et godt år. Is-slottet med Ane Dahl Torp og Lena Kristin Ellingsen i de sentrale rollene fikk strålende mottakelse hos publikum og presse. Forestillingen spilles denne våren på Det Norske Teatret. Ansiktet på Mars, teatrets bidrag til klasseromsfestivalen i Dresden, fikk en strålende mottakelse både i fylket og på festivalen. Trollspeilet basert på norske folkeeventyr hadde etter en lengre spilleperiode ute på Romsdalsmuseet og en kulturnisteturné på høsten hele 12 275 publikummere. Forestillingen om Per, Pål og Espen Askeladd hadde med seg barn fra kulturskolene i fylket og ble godt mottatt av store og små. Trollspeilet settes opp igjen til sommeren, og teatret håper dette kan bli en årvis tradisjon. Høsten var i Holbergs tegn, først med Niels Klims reise og senere med Erasmus Montanus som fikk terningkast seks og strålende mottakelse hos publikum. Erasmus Montanus skal på turné i Møre og Romsdal i januar og februar. Året ble avsluttet med julefortellingen Okse og Esel. Også denne forestillingen ble en kunstnerisk seier i 2005.


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no