AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
10. juni 2005

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra Trøndelag Teater

Høstens repertoar er nå klart

Kristin Lavransdatter
– dramatisert av Bentein Baardson og Bodil Kvamme

En fascinerende skildring av en fascinerende kvinneskikkelse – sterk og sta – men samtidig ydmyk og selvoppofrende. I sentrum står kjærlighetshistorien mellom Kristin og Erlend. Hennes største sorg er at hun sviktet sin far, som hun elsket. Dette skal komme til å gjøre ekteskapet så vanskelig at Kristin og Erlend ikke kan leve sammen. Men han vil alltid leve i hennes hjerte. Og Erlends kjærlighet til henne, trass alle sidesprang, er gjensidig.
Premiere på Hovedscenen 15. september

Revisoren
– en komedie av Nikolaj Gogol
I en liten provinsby foregår det korrupsjon og bestikkelser på høyeste plan. Ingen ting fungerer – pampene ansvarlig for styre og stell bryr seg lite om det de er satt til å gjøre. Helt til det ryktes at en revisor skal komme til byen. Incognito. Da begynner det å blåse fryktinngytende og temmelig kraftig på toppene. Hva i all verden skal de finne på for å skjule svina de har på skogen? Dette blir etterhvert vanvittig artig. Revisoren må for all del ikke få nyss om hva de bedriver! Men hvem lurer hvem?
Premiere på Hovedscenen 25. november

En gorilla søker hjem
– en “maskerade” av Jo Strømgren

Det er fest i huset. Folk har kledd seg ut. En gorilla og en cowboy-girl har forflyttet seg til en annen leilighet. De snakker engelsk sammen. Utveksler høflighetsfraser som om de var fremmed for hverandre. Men er de det? Har de hatt et forhold? Har de det fremdeles? Var åpningsseansen bare et spill? En annerledes måte å nærme seg hverandre på – med blanke ark? På strømgrensk vis blir vi vitne til en latterlig og lite edruelig kamp om å få overtaket – som drives til det absurde av alle fantasifulle innfallsvinkler begge bruker mot den andre. Vil all kreativiteten og alle kreftene de mobliserer hjelpe dem (og oss) til å finne ut hvem de egentlig er?
Urpremiere på Studioscenen 25. august

Rasende rebeller og andre reddharer
– av og med Cirka Teater

Cirka Teater er igang med et nytt stykke for barn – fra fem, seks år og oppover. De besøker oss med en ny forestilling som er basert på tre historier av den folkelige svenske kultforfatteren Stig Claesson. Alle de merkelige voksne i fortellingen sliter med et problem de ikke greier å løse. Urmakeren Petter elsker Lisa, men besvimer hver gang han skal fri til henne. Han trenger hjelp til å finne ord. Elin og Oskar er 100 år gartnere. De har vært uvenner nesten hele livet fordi de mistenker hverandre for å stjele blomster. Det må da finnes en måte å slutte fred på? Smeden Anton skjemmes fordi han har så mye hår på brystet. Og når noen erter ham for det, blir han skrekkelig sint og sterk. Egentlig er han snill, men trenger noen som setter ham på plass! I alle historiene har barna med sin uskyld og enkelhet små, ganske geniale løsninger på konfliktene mellom de voksne. Dette var litt av handlingen. Så er det bare å bruke fantasien og prøve å forestille seg hva som skjer av underlige saker og ting på scenen når Cirka Teater slår seg løs!
Urpremiere på Studioscenen 17. november

Norge, Midt-Norge
– en revy av Marianne Meløy og Stian Hovland Pedersen

Unionsoppløsningen fyller 100 år. Det gjør også Randi Norvegia, æresgjest på bensinstasjonen i Tøyta kommune hvor begge skal feires. Det lokale historielaget står for underholdningen, og slår til med et minneverdig tilbakeblikk: Norge er blitt norsk! Frem med lutefisken og lusekofta! Representanter for det frie landet gjør sitt inntog: Egner og Duun og Bjørnson og andre litterater og celebriteter som norsk-amerikaneren. Fylkeskommunen, Frokost-TV, Homsepatruljen med Gutta på Skauen, Rosenborg og ny nasjonalsang. Det royale innslaget er ved Ragnhild i Rio, som brenner pappas brev og sverter resten av slekta. Sonja er også innom en tur, med familiealbum og stilfull garderobe og Mærta Lovis leser selvfølgelig eventyr. Her harsjeleres, raljeres og parodieres det over en høy og lav sko – til full nyskrevet musikk av Trygve Brøske og gjengen fra Sjøkua – som sørger for ablegøyene. Dette må sees. Her er egentlig ord helt overflødige og forgjeves!
Urpremiere på Gamle Scene 1. september


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no