AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
30. mars 2005

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra Teatret Vårt

Teatret Vårt med suksess i Dresden

Nylig hjemkommet fra Dresden i Tyskland og den 2. internasjonale festivalen, Teater i klasserommet, kan teatersjef Carl Morten Amundsen oppsummere gjestespillet i Tyskland som en stor suksess. - Det er et gammelt ord som heter at ”Selvskryt skal man høre på, for det kommer fra hjertet”, men faktum er at det gikk utrolig bra i Dresden, sier Carl Morten Amundsen.

Skuespillerne i Ansiktet på Mars, Svein Solenes og Valborg Frøysnes, er begge utdannet i England og hadde selv oversatt stykket til engelsk og innstudert det på det nye språket i rekordfart. En skikkelig sporty innsats. Det gjorde at forestillingen kunne kommunisere direkte med publikum, både skoleungdom og kolleger. - Det er ikke skryt å slå fast at sammen med det britiske danseteaterstykket Space invaders fra Tees Valley Dance var det Teatret Vårt og Ansiktet på Mars som var samtaleemnet på festivalen.

- Vi har kunnet melde fra til Bjørnar Teigens teaterforlegger i Sverige at stykket hans må bli oversatt til tysk i en fart. Fem teatre vil sette det opp. Det er utrolig moro for Bjørnar, sier teatersjef Amundsen, og det er moro for oss. Ansiktet på Mars er det andre teaterstykket Bjørnar Teigen har skrevet på bestilling fra Teatret Vårt. Nå er han i gang med et tredje selv om teatersjefen ikke vil røpe hva det skal handle om. Inger Andersen og Liv Aas fra den norske ambassaden hadde tatt turen fra Berlin til Dresden. Det ble tale og blomsteroverrekkelse i applausen. I sin tale fremhevet Andersen Teatret Vårt som det teatret i Norge som har satset mest på samarbeid og kunstnerisk utveksling med Tyskland.


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no