AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
26. mars 2005

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra BIT Teatergarasjen

tgStan (Belgia) med Berenice på BIT Teatergarsjen 6. - 8. april

Rett fra urpremiere i Lisboa, gleder det oss å kunne presentere tgSTAN sin rykende ferske produksjon. ”Berenice” fra 1670 er Racine sitt kanskje mest kjente skuespill. Det er også hans eneste tragedie som ikke ender i blodbad. Det er derimot historien om den umulige kjærligheten, om den palestinske prinsessen som ble forvist av sin elsker, den romerske Keiser Titus, fordi det romerske folket ikke ville at han skulle ekte en fremmed hersker.

Det er enkelt og greit umulig å komme utenom dette belgiske teaterkompaniet dersom en skal prate om europeisk scenekunst de siste ti årene. Noen mener tgSTAN har funnet nøkkelen til teaterets hjerte. De kaller seg autonome skuespillere. De jobber uten regissør og velger sitt repertoar blant klassiske kanoner og nyskrevet dramatikk. På scenen er de alltid seg selv, alltid like engasjerte og engasjerende. Teater kan rett og slett ikke gjøres bedre.

www.stan.be

Forestillingen presenteres i samarbeid med Nettverk for Scenekunst og er co-produsert av BIT Teatergarasjen, Black Box Teater, MundoPerfeito & Teatro Marai Matos i Lisboa og Tramway i Glascow.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no