AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
8. mars 2005

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra Nordland Teater

Kritikerrost Fyrtøy turnéklart for store deler av Nordland

Fyrtøyet er en av H.C. Andersens tidligste eventyr. Det handler om en glad og fornøyd soldat som er på vei hjem fra krigen. På sin ferd i et merkelig univers møter han ei stygg heks, en tomsete konge, ei smart dronning og ei strålende vakker prinsesse, så klart! Han treffer også tre spesielle, men tjenestevillige hunder. Her er også to typer som ikke hører hjemme i eventyret, men rett og slett er på feil sted til feil tid. Marie Liland Kristensen og Kristian Winther tar oss med på eventyr og ved hjelp av dukker forteller de historien på en uhøytidlig og morsom måte.

H.C. Andersen 200 år
Den 2. april 2005 er det 200 år siden den danske eventyrkongen ble født. Han er en av verdens mest leste forfattere. Fortellingene hans har en nordisk melankoli og vittighet over seg. Eventyrene er filosofiske, men er samtidig fortalt med en fantastisk fortellerglede, sprudlende fantasi og i et vakkert språk.

Fyrtøyet hadde premiere i Mo i Rana 6. desember 2004 og fikk godordene strødd etter seg; ”Gnistrende eventyr” og ”Dette er kostelig, lekent og elegant teater, og publikum, unge som gamle lar seg høylytt henrykke.” skrev Rana Blad og ga terningkast 5.

Forestillingen passer nok best for barn fra femårsalderen.

Turnérute:
9.3: Narvik
10.3: Narvik
11.3: Ballangen
13.3: Oppeid
14.3: Leinesfjord
15.3: Moldjord
4.4: Sulitjelma
5.4: Rognan
6.4: Bodø
7.4: Tverlandet
8.4: Bodø Kretsfengsel (lukket forestilling)
10.4: Engan
11.4: Fauske
13.4: Lødingen
14.4: Sortland
15.4: Bleik
17.4: Melbu
18.4: Kabelvåg

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no