Turnékompaniet

Turnékompaniet

fekteduell.gif (975 bytes)

Scenekamp

 

Forestillinger

Skuespillere

Om Turnékompaniet

Under oppveksten (Tangen i Stange kommune) deltar vi i Ingeborg Refling Hagens "Suttung-teateret" med diverse statisteri og biroller. Vi rekker også å få med oss et par større roler før den "fraksjon" vi tilhørte forlot Suttungteateret i '89. Suttungteateret var et teater med sterk kulturpolitisk profil og misjoneringsvilje. Vi er stolte av vår historie, men finner det selv lite opportunt å forplikte oss offisielt for mye overfor kunstneriske visjoner og politiske erklæringer.

Deltar også i våre foreldres barne og ungdomsteaterarbeid i hjembygda - Koien Arbeidsteater. Anders Kippersund initierer etter endt teaterhøgskole "Turnéteatret Kompaniet" - siden "Turnékompaniet". Som mange frie grupper har Turnékompaniet en spennende økonomi og skiftende besetning. Gruppa er allmøtestyrt i  '91-'94, etter det overtar Anders igjen som kunstnerisk leder. Fra 1998 består kjernegruppa av søsknene Anders, Inga Live, Peter og Jonas Kippersund.

Turnékompaniet er med å danne Nordisk Scenekampforbund (NSF) i '94 (Linköping, Sverige). Farter land og strand rundt med scenekampversjonen av Rome og Julie 97/98; aktiv PR for scenekamp, forbundet og ikke minst gruppa. Vi arrangerer forbundets første store sommerworkshop utenfor Sverige, på Hamar, Juli '98.

Turnékompaniet feiret i '98 ti-årsjubileum. I løpet av disse ti årene har vi spilt ca 750 forestillinger fordelt på 26 produksjoner. Fra vårt turnérepertoar nevner vi: Kjøkkenheisen, Lillekort, Tre små tamburer, Lille prins Arthur, Troilus og Cressida, Rome og Julie, m.fl. Som familiebedrift innen teater stiller vi meget sterkt i lokalmiljøet, men vi er også begynte å bli beryktet utenfor den engere krets. Vi mener selv at vi er klar over faren med kunstnerisk innavn, og søker bevisst ytre impulser, men vi samarbeider godt, og vil ikke for alt i verden gi avkall på det unike "TRØKK" vår noe spesille struktur gir!

Vår offisielle hovedmålsetting har helt fra begynnelsen av vært å yte et profesjonelt teatertilbud til barn og unge i Hedmark og Oppland. Tilbudet fra oss preges i stor grad at vi har spesialisert oss på scenekamp som fag. I 1994 er Turnèkompaniet med å danne Nordisk scenekampforbund (NSF) i Linköping, Sverige.Farter land og strand rundt med scenekampversjonen av Romeo og Julie 97/98; aktiv PR for scenekamp, forbundet og ikke minst gruppa. Vi arrangerer forbundets förste store sommerworkshop utenfor Sverige på Hamar, Juli 98. For oss er Scenekamp blitt en basis-metodikk for skuespillerarbeide generelt. I vår pedagogikk, men også som regibase i mange av våre forestillinger står dette faget sentralt. Det er et ypperlig instrument for å forske i skuespillerens evne til partnerkontakt og fysiske muligheter, spektakulært og meget publikumsvennlig med muligheter til også å gi dypere scenisk innsikt.

 

Kontakt oss!

Turnékompaniet
v/Anders Kippersund
Stensli
2337  TANGEN, Norge
Tlf; +47 62 58 23 06
         +47 41 51 48 38
E-post: turnekompaniet@teaternett.no


Siden produsert som web-plakat av Teaternett - desember '99