AKTUELT / Meldinger
(annonse)

Denne side publisert
4. august 2005, endret 20.august

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger
Artikler

Arkiv
SØKSeminar om historiske spel

De historiske spela samler like mange mennesker som festivalene, og flere enn regionteaterne til sammen. Jubileumsåret 2005 er et rekordår, med rundt 100 oppsetninger og 150 000 besøkende.

Med dette som bakgrunn inviterer Siljan kommune i samarbeid med Telemark fylkeskommune til et seminar om historiske spel. Seminaret arrangeres 2. - 3. september i Siljan.

Sigurd Ohrem, forsker, og forfatter mellom annet av bøkene ”Tusenårsilden - varder for fred”, og nå sist ”Spillet om stedet - historiske spel i Norge” blir hovedinnleder på seminaret. I hans nyutkomne boken gis for første gang en nasjonal oversikt over alle historiske spel i Norge, i tillegg til brede beskrivelser av spelets hovedaspekter.

Arrangørene av seminaret peker på at det er et nasjonalt ansvar å opprettholde de historiske spela. Likevel er den offentlige finansieringen uhyre sparsom, samtidig som spelene ennå ikke har kommet på den politiske dagsorden.

- Fra vårt ståsted ser vi viktigheten av å opprettholde og styrke spelene, og tar nå initiativet til en landskonferanse eller seminar om historiske spel, en av de første i sitt slag, heter det i invitasjonen til seminaret.

Iinvitasjonen går til alle de som er engasjert i spelfloraen, enten som forfattere, instruktører, skuespillere eller arrangører.

Foruten representanter fra Norsk kulturråd og Norsk kulturforum stiller blant annet disse på seminaret: Rolf Losnegård (regi og forfatter), Vera Wexelsen (teatersjef), Svein Gladsø (førsteamanuensis), Terje Lyngstad (teatersjef), Erling Pedersen (forfatter), Jeanne Bøe (skuespiller, manusforfatter, kulturskoleleder og instruktør).

På kvelden første seminardagen får deltakerne overvære Siljanspelet ”Maren Gulliksdatter”.

Påmeldingsfrist er 11. august, og skjer til Siljan kommune; www.siljan.kommune.no

 

Relatert link
Informasjon fra Siljan kommune
Om boka Spillet om stedet

 

Teaternett formidlar nytt frå norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noko der du er - send oss eit tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no