AKTUELT / Meldinger
(annonse)

Denne side publisert
13. juli 2005

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger
Artikler

Arkiv
SØKTITAN godkjent som fagskole

En viktig barriere er brutt for The International Theatre Academy  Norway - TITAN, når skolen nå har fått offentlig godkjenning som fagskole. Det er nemlig en forutsetning for at elevene skal kunne motta lån og støtte fra Statens Lånekasse.

Amerikaneren Jim Hart står bak den nye private teaterskolen som er etablert i Oslo, og som i første omgang blir ettårig. Hart forteller til Teaternett at det nå pågår auditions, og at de vil vare ut juli og til begynnelsen av august.

Jim Hart har selv bakgrunn fra Yale University School of Drama. Han understreker at den teaterutdannelsen han leder  vil bli annerledes enn noe annet som finnes i Norge. I tillegg til å gi utdannelse i skuespillerkunsten, vil skolen gi ferdigheter innen produksjon, regi og skriving. Målet er nemlig ikke bare å gjøre studentene i stand til å kjempe om jobber i teaterbransjen, men også å skape nye teaterjobber.

Utdannelse til uavhengighet
Harts skolefilosofi har som utgangspunkt at hans studenter vil møte et tøft arbeidsmarked når de forlater skolen, og mange dyktige konkurrenter. I den situasjonen har skolen som mål å utdanne skuespillere som er mindre avhengige av andre, enten det gjelder de som ansetter folk ved teatrene, eller de som deler ut statsstøtte til produksjoner.

- Jeg lærer studentene hvordan de skal overleve som kreative teaterkunstnere, hvordan de skal skape sine egne muligheter og utvikle sin egen, unike stemme, sier Jim Hart til Teaternett.

Når han skal framheve TITANs særpreg, trekker han fram skolens globale perspektiv, eksempelvis ved studier av japanske uttrykksformer og balinesiske tradisjoner. Et annet særtrekk er at lederskap er et viktig undervisningstema. Det gjelder både kunsten å lede andre og å lede seg selv videre.

- Skolen er internasjonal i sitt fokus, mange nasjonaliteter er representert, og all undervisning foregår på engelsk, avslutter TITANs leder Jim Hart.

Relatert link
TITAN

 

Teaternett formidlar nytt frå norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noko der du er - send oss eit tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no