AKTUELT / Meldinger
(annonse)

Denne side publisert
29. mars 2005

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger
Artikler

Arkiv
SØKStella Polaris feirer livet og narrene

Tro det eller ei: Vitale Stella Polaris er blitt 20 år. I markeringen inngår blant annet feiringen av Narrenes dager på Fossnes i Stokke, 1. - 3. april.

Stella Polaris har etterhvert skapt tradisjon av å markere 1. april med jubel og fest. I førkristen tid feiret man inngangen til det nye året på den tiden, og det falt sammen med  vårfest og fruktbarhetsritualer.

- Da den katolsk kirke ønsket å feire inngangen til det nye året 1.januar, var det mange som ikke kunne godta denne nye ordningen. De fortsatte å feire 1.april eller narrefesten som det etter hvert ble kalt.   Derav ” aprilsnarr i gamle da`r, den som ingen tanker har”, heter det i en pressemelding fra Stella Polaris.

På Fossnes vil dagene bli feiret med narrestreker, utstilling og forestillinger om galskap, livet og om kjærlighets mirakler. Som mange ganger før er Tor Åge Bringsværd med på festen. I år skal han åpne jublieumsutstillingen til Stella Polaris, som har fått tittelen En feiring av livet. Publikum vil få se bilder, minner og inntrykk fra 20 års gjøglerliv. Det blir et tverrsnitt av gruppas arbeid, men blikket kastes også framover.

Ramayana
Narrens dager er bare et av mange element i et innholdsrikt jubileumsår. Produksjonen av Ramayana er i full gang. - Dette er vårt jubileumsprosjekt som er en paradeforestilling inspirert av det indiske eposet med samme navn. Ramayana berører det universelle tema hvor guder inntar menneskelig form. Historien inkluderer tre verdener, jordriket med dyr og mennesker, devariket av halvguder, demoner og gode og onde ånder, samt gudeverdenen. Paradeforestillingen har premiere på Markedet for scenekunst i Sandefjord 27.mai, meddeler Stella Polaris.

Andre engasjementer i jublieumsåret:
- Tønsberg Middelalderfestival 3. - 5. juni.
- Ny sommerturne i Polen med Festgjøgleriet og Narrenes skip.
- Sommerskole med forestillingen Brødets fest.
- Forestillingen Narren og Engelen Mikael.
- I september reiser gruppa til Italia, det var her det hele startet for 20 år siden da Per Spildra Borg og Merete Klingen reiste rundt fra by til by med sine små gjøglerforestillinger på gata. Stella Polaris har fått invitasjon til å holde kurs og spille Festgjøgleriet i fjellbyen Tolfa.
- 27.november tennes julegrana på Fossnes med markedsdager, englesang og forestillinger.
- Jubileumsåret rundes av med Magiske julebord på Spiret. En unik julebordsopplevelse.

Relaterte linker
www.fossnesfestivalen.no
www.stella-polaris.com


Teaternett formidlar nytt frå norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noko der du er - send oss eit tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no