AKTUELT / Meldinger
(annonse)

Denne side publisert
13. februar 2005

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger
Artikler

Arkiv
SØKPå frieri til Prins Prump

I ni år har Heidi Dalsveen levd av å være profesjonell forteller. Sammen med Mathilde Grooss Viddal framfører hun nå Høna som dro til kongsgården for å fri til Prins Prump.

I følge de to er dette et svingende, absurd og burlesk norsk folkeeventyr om en frittgående høne som vil noe mer enn å legge et egg. Det hele formidles med fortelling, bluesmusikk, rytmer og regler. En anledning til å oppleve hønas frierferd blir på Teaterbåten Innvik søndag 20. februar.

Dalssveen er en av veteranene i det norske fortellermiljøet. Hun har bl.a. vært ansatt som forteller ved Gamlebyen Skole i Oslo. Hun har vært med på å starte Fortellerkontoret Munn & Mæle og Crick Crakck Fortellerklubb. Hun har mottatt kunsternstipend og våren 2004 fikk hun midler fra den kulturelle skolesekken for å gjennomføre prosjektet Fortellerrazzia i skoler. Andre som har støttet hennes virksomhet er Norsk kulturråd, Oslo kommune og Fritt ord. Mathilde Gross Viddal (saksofon/bassklarinett) arbeider som frilansmusiker/komponist, samt på musikk- og kulturskolen i Bærum. Hun spiller fast i flere konstellasjoner, bl.a. friimprovisasjonsbandet Eick/Viddal duo, duoen Mariann og Mathilde og Chateau Neuf Storband.

Teaternett formidlar nytt frå norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noko der du er - send oss eit tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no