AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
4. august 2005

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKRaskolnikov blir kirketeater i Fredrikstad

I samarbeid med to skuespillere har dramatiker Thor Rummelhoff arbeidet fram et scenisk uttrykk for Raskolnikovs sjelekamp som er tilpasset det sakrale rommet i Fredrikstad Domkirkes kapell.

- Slik Kristus vekket Lasarus opp dra de døde, slik vekker Sonja Raskolnikov og viser ham lidelsen som veien tilbake til samfunnet med jorden og menneskene, sier Rummelhoff om sin dramatisering av F. M.  Dostojevskijs roman Forbrytelse og straff.

For to år siden presentere Rummelhoff og Prosjektteatret i Fredrikstad sin Munch-forestilling i Gamlebyen. Nå blir det altså en nytt navn fra verdenskunsten som teatret vil vise fram. - Romanen kom ut i Russland i 1866, og det sises at det var bare den boken man snakket om det året. Den rystende historien, det veldige sjeledramaet som utspiller seg, er aktuelt på et hvert sted til alle tider, forteller Thor Rummelhoff.

Skuespillet er sentrert om Raskolnikov og Sonja. Vi møter den bestialske morderen som drives til sin ugjerning av forvirrede overmenneskeideer. Og vi møter den prostituerte kvinnen med en sterk gudstro og hengivenhet for andre mennesker.

- Sonjas usedvanlige egenskap er evnen til kjærlighet gjennom å ofre seg selv for andre, mens Raskolnikovs store svakhet er hans mangel på kjærlighet. Både romanen og skuespillet viser kjærlighetens seier, sier Thor Rummelhoff.

Skuespillere er Cathrine Røisli Tyssen og Anders Rummelhoff. Begge er utdannet på den russiske teaterskolen GITIS (The Russian Academy of Theatre Arts).

Premieredato er 31. august.


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no