AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
27. februar 2001

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKSTATSRÅDEN spiller i STATSKANALEN

Kulturminister Ellen Horn får gjennoppfrisket tilværelsen som skuespiller og forfrisket sin kontakt med NRK når hun nå bidrar i et nytt og ungdommelig hørespill i Radioteatret.

Dermed får kanskje Horn et sårt tiltrengt kunstnerisk pusterom i sitt ellers så administrativt og ikke minst politisk krevende forhold til NRK. 

Nye medier - nytt publikum
NRK satser på å ta i bruk nye medier for å vinne et nytt og ungt publikum for radioteater. I følge NRK skal derfor stykket først publiseres i form av 13 episoder a 5 minuttero som sendes på mobilnettet, på internett og i P3. Dette skjer i september. Senere på høsten sendes stykket i sin helhet i P2.

Norge angripes
Stykket heter Niveanatt og er skrevet av Christopher Grøndahl. Det er et ganske spesielt framtidsscenario han trekker opp: Året er 2015 og USAs ambassase i Oslo blir utsatt for terrorangrep. USA svarer med å bombe norske mål. Og så viser det seg at det hele kan være en sammensvergelse der EU og USA har satt seg fore å ta Norge. Alt dette i følge NRKs melding.

Krydret rolleliste
For Ellen Horn blir dette i følge henne selv en anledning til å holde seg i trim som skuespiller. Men hvem vet om hun kanskje dumper over noen høvelige sjefsemner til statskanalen under innspillingene. Som motspillere får hun blant annet:  Bård Tufte Johansen som sersjant i militærpolitiet, Finn Schau med sønner, Jon Øigarden som feig nyhetsjournalist, og Nils Ole Oftebro som den europeiske ambassadøren.

     

Relatert link:
Radioteater for ungdom Av Ugo Fermariello/Øyvind Werner Øfsti Kulturnytt NRK P2, 26. februar 2001
NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Torstadvegen 46, 2335 Stange
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no