AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
15. desember 2000

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Arkiv
SØK



Nytt teater
i COLOSSEUM

Det skal bygges et permanent teater i Romas Colosseum, melder den svenske avisen Dagens Nyheter (DN). Ifølge avisen skal teatret ha plass for flere tusen tilskuere og kommer til å koste nærmere 200 millioner kroner.

Det var i sommer at ideen om et fast teater i den enorme ruinen tok form. Som et forsøk ble den berømte tragedien Kong Oidipus av Sofokles framført for 700 tilskuere på en provisorisk scene. Prosjektet ble ifølge DN en så stor suksess at myndighetene i Roma bestemte seg for å satse stort.

Liv og død
Det nye teatret i Colosseum skal stå ferdig i år 2003 og det er først og fremst klassiske stykker som skal spilles på den nye scenen. Storsatsingen til tross: Nybygget når ikke opp mot det opprinnelige Colosseum, som kunne ta hele 45 000 tilskuere. Det ble ferdigbygd av keiser Titus i år 80 etter Kristus. Arenaen ble først og fremst brukt til gladiatorkamper på liv og død og dyrekamper. Mange mennesker måtte bøte med livet for å underholde det antikke romerske publikumet.


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Torstadvegen 46, 2335 Stange
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no